- Για να διατηρήσουμε τις πιπεριές μας φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφαιρούμε τα κοτσάνια πριν τις βάλουμε στο ψυγείο.
- Για να διατηρήσουμε το φρέσκο αρακά, αφού τον καθαρίσουμε τον κρατάμε σε μια πλαστική σακούλα στην κατάψυξη.
- Για να ωριμάσουν τα άγουρα φρούτα μας, τα τυλίγουμε σε φύλλα εφημερίδας και τα βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος για 2-3 ημέρες. Το αέριο αιθυλενίου που εκλύουν θα τα κάνει να ωριμάσουν.
- Για να διατηρήσουμε τα λαχανικά μας φρέσκα για περισσότερο καιρό, τα τυλίγουμε με φύλλα από εφημερίδες πριν τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο.
- Για να παρατείνουμε τη ζωή των πράσινων λαχανικών/χόρτα τα τυλίγουμε χαλαρά με ένα χαρτί κουζίνας και τα κλείνουμε σε ένα σακουλάκι. Έτσι μπορεί να αντέξουν ως και τέσσερις ημέρες περισσότερο.