- Αν τύχει να πέσει περισσότερο αλάτι στο μαγειρευτό φαγητό μας, ρίχνουμε απλά μέσα μία καθαρισμένη πατάτα. Η πατάτα θα απορροφήσει το επιπλέον αλάτι.
- Όταν φτιάχνουμε πουρέ με πατάτες, αφού τις στραγγίξουμε, τις ξαναρίχνουμε στη ζεστή κατσαρόλα και τις αφήνουμε τις για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι. Ο ατμός θα κάνει τις πατάτες να στεγνώσουν και θα απορροφήσουν καλύτερα το βούτυρο και το γάλα δίνοντας στον πουρέ πιο όμορφη υφή.
- Για να εμποδίσουμε τις πατάτες μας να βγάζουν φύτρες, βάζουμε ένα μήλο ανάμεσά τους.