Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Τσουρέκι Πασχαλινό

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Ιδιαίτερα γευστικά και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια, πολύ νόστιμα και μυρωδάτα!!

tsoureki-pasxalino
2-3 τσουρέκια (ανάλογα το μέγεθος)
20'-30'
190-200 βαθμούς C
 Υλικά 
Προζύμι:
4 φακελάκια ξηρή μαγιά ή εναλλακτικά 100 γρ. νωπή
1/2 φλ.τσ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκι

Ζύμη:
8 φλ.τσ. αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκι
4 αυγά
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 2 κ.σ. νερό (για το άλειμμα)
1/2 φλ.τσ. γάλα, ζεστό
1 & 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκάλι
130 γρ. βούτυρο, λιωμένο και ζεστό
1 πρέζα αλάτι
Αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Προζύμι: Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για 25'-30' ή μέχρι να φουσκώσει.
Ζύμη:Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη μαστίχα και το αλάτι. Προσθέτουμε από πάνω το γάλα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε το προζύμι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και το ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα μας. Δουλεύουμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο λίγο-λίγο και ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να τελειώσει όλο το βούτυρο. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη και αρκετά βουτυράτη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί για 1 ώρα & 30'. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε κομμάτια και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, χωρίς να την ξαναζυμώσουμε. Αφήνουμε να φουσκώσουν 25'-30' και κατόπιν τα αλείφουμε με το μείγμα του αυγού. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190-200 βαθμούς C, για 20'-30' (ανάλογα με το φούρνο μας και το μέγεθος) ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα τσουρέκια μας.

 Μικρά μυστικά 
Η ζύμη για τα τσουρέκια, για να είναι αφράτη, δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ.

Σχόλια   

 
+1 #1 Eleni35 18-04-2014 15:38
Μου έγιναν πολύ ωραία! Καλή Ανάσταση!
 

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία