Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με λίγο χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει. Κοσκινίζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και κάνουμε μία τρύπα στη μέση. Ρίχνουμε στην τρύπα τη ζάχαρη και από πάνω το βούτυρο λιωμένο να είναι χλιαρό) και το μείγμα της μαγιάς. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε γάλα (χλιαρό) σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή και ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει για 4-5 ώρες. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί. Την αφήνουμε πάλι μέχρι να φουσκώσει και μετά την αλείφουμε με αβγό. Αν θέλουμε τη στολίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 40'-45'.