Gingerbread μπισκότα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Χριστούγεννα
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 22:53
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4564
Selenia

Νόστιμα μπισκοτάκια gingerbread που δεν είναι απλά γευστικά αλλά και διακοσμητικά, αν τους κάνετε μία τρύπα στη ζύμη μπορείτε να τα κρεμάσετε σαν στολίδια στο δέντρο σας!!!

gingerbread-cookie
16 μικρά μπισκότα
12'-14'
175 βαθμούς C
 Υλικά 
Ζύμη gingerbread:
6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης)
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
1 κούπα βούτυρο αγελάδος
1 κούπα ζάχαρη καστανή
4 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 & 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
2 αβγά
1 κούπα μελάσα (αν δε βρείτε μπορείτε να βάλετε μέλι)

Γλάσο (βγαίνει 2 & 1/2 κούπες):
2 ασπράδια αβγών
4 κούπες ζάχαρη άχνη
Χυμός από 1 λεμόνι
3 σταγόνες γλυκερίνη (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά και τη μελάσα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουμε σε σχήματα με κουπ πατ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους και τα ξαναβάζουμε για 15' στο ψυγείο. Στη συνέχεια τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για 12'-14', αλλά προσέχουμε να μην μας αρπάξουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαδόκολλα.
Γλάσο: Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και τη γλυκερίνη και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Διακόσμηση: Βάζουμε το μείγμα για το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστική με λεπτό στόμιο και κάνουμε σχέδια πάνω στα μπισκότα μας. Αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πάνω στα μπισκότα μας για μία ώρα.

 Μικρά μυστικά 
Αντί για μελάσα μπορούμε να βάλουμε μέλι και αν δε βρούμε τζίντζερ μπορούμε να το παραλείψουμε, απλά τα μπισκοτάκια μας θα μοιάζουν περισσότερο με μπισκότα κανέλας. Αν θέλουμε να τα κρεμάσουμε πριν τα ψήσουμε τους κάνουμε μία τρυπούλα για να περάσουμε μετά κορδέλα από εκεί. Γλυκερίνη βρίσκουμε στα φαρμακεία. Αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το γλάσο αυτό λόγω των ωμών αβγών (βέβαια η συνταγή έχει λεμόνι που σκοτώνει τα μικρόβια) μπορούμε να φτιάξουμε ένα με ζάχαρη άχνη και νερό, αλλά θα είναι πιο αραιό (όπως στη φωτογραφία). Για πιο μικρά σχέδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία σύριγγα. Μπορούμε ακόμη να φτιάξουμε και σπιτάκι με αυτή τη ζύμη και να κολλήσουμε τα κομμάτια του με το γλάσο.