Σπιτικά Μπισκότα Digestive

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 23:47
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8485
Selenia

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικά μπισκότα Digestive! Γίνονται πολύ νόστιμα και είναι πολύ υγιεινά !!

nophoto
48-50 μπισκότα
15'-20'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. βρώμη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, παγωμένη
2-4 κ.σ. γάλα
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά συστατικά και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ψιχουλιάσουν. Ενώ ζυμώνουμε προσθέτουμε όσο γάλα χρειαστεί για να έχουμε μία ζύμη ελαφρά υγρή. Την κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 15'. Στη συνέχεια τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3-5 χιλιοστών και κόβουμε στρογγυλά μπισκότα 6-7 εκατοστών.
Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15'-20', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι συμπαγή στην αφή.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί για 5' και κατόπιν τα βάζουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

 Μικρά μυστικά 
Η ζύμη θα είναι λίγο εύθραυστη για αυτό την ανοίγουμε προσεχτικά ανάμεσα στις λαδόκολλες. Τα μπισκότα φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο και είναι καλύτερο να καταναλωθούν σε 4-5 ημέρες.