Γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές πίτες/Τάρτες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 11:49
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7675
Selenia

Μια νόστιμη, αφράτη και πολύ γευστική γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και άρωμα πορτοκάλι. Δοκιμάστε την θα σας ενθουσιάσει!!!

galatopita
1 ταψί φούρνου
45'-50'
190-200 βαθμούς C
 Υλικά 
1/2 κιλό φύλλο κρούστας (για γλυκά)
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αβγά
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
3/4 της κούπας ζάχαρη
3/4 της κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο(1/2 πακέτο) για τα φύλλα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν το γάλα, η κρέμα γάλακτος, η ζάχαρη και οι βανίλιες. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά με το σιμιγδάλι. Παίρνουμε 6-7 κ.σ. απο το ζεστό γάλα, το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αποσύρουμε από το μάτι.
Αλείφουμε με βούτυρο τα μισά φύλλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που το έχουμε βουτυρώσει και αυτό. Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην κρέμα και αρχίζουμε να την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που τα έχουμε αλλείψει και αυτά με βούτυρο. Χαράζουμε τη γαλατόπιτα κατά μήκος σε 4-5 σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 45'-50' ή μέχρι να ροδίσει.

 Μικρά μυστικά 
Η κρέμα έχει πήξει όταν αρχίσει να κοχλάζει. Όταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Αν θέλουμε αντί για φύλλο κρούστας βάζουμε σφολιάτα.