Εύκολα Ταρτάκια Μήλου με Σφολιάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές πίτες/Τάρτες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 20:20
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 3498
Selenia

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανά ταρτάκια σφολιάτας με φετούλες μήλου και μαρμελάδα βερίκοκο!!

nophoto
12 μερίδες
25'30'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
2 φύλλα σφολιάτας
5-6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
500-600 γρ. μαρμελάδα βερύκοκκο
 Εκτέλεση 
Παίρνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα, τα τρυπάμε με ένα πηρούνι και τα βάζουμε σε ταψία φούρνου με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τις άκρες τους με νερό και τις σηκώνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω.
Απλώνουμε τις φέτες του μήλου ομοιόμορφα μέσα στα τετράγωνα, όσες περισσότερες χωρέσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς C για 20' ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να μαλακώσουν τα μήλα.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει πιο ρευστή. Απλώνουμε προσεκτικά αρκετή ποσότητα πάνω στις τάρτες και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει η μαρμελάδα και να κάνει φουσκάλες.

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρονται ζεστά, μόλις βγουν από το φούρνο. Μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα από πριν, μέχρι το στάδιο που τα αλείφουμε με μαρμελάδα πριν τα ξαναβάλουμε στο φούρνο. Όταν τα σερβίρουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω λίγη σαντιγί ή τυρί μασκαρπόνε.