Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Μηλόπιτα ανοιχτή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 10
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Μια γευστική, τραγανή μηλόπιτα με υπέροχη γεύση!!

milopita
1 ταψί 30-32 εκ.
50'-60'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Ζύμη:
160 γρ. βούτυρο αγελάδος
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη
1 αβγό
λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)

Γέμιση:
6-7 μήλα (περίπου 1 κιλό)
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπας νερό

60 γρ. βούτυρο φρέσκο (για να περιχύσουμε τη μηλόπιτα)
1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
 Εκτέλεση 
Ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1-2 εκ. και τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 -32 εκ. Στα πλαϊνά πρέπει να προεξέχει 5 χιλιοστά από το ταψί.
Γέμιση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μισά μήλα σε μικρούς κύβους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (εκτός την άχνη και το βούτυρο). Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη μας. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα μήλα βγάζοντας το εσωτερικό κομμάτι με τα κουκούτσια.Κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες γύρω στα 3-4 χιλιοστά. Τις βάζουμε πάνω από τα ψημένα μήλα όσο μπορούμε πιο συμμετρικά τη μία πάνω στην άλλη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μήλα. Πασπαλίζουμε με τη μισή άχνη και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50'. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε και με την υπόλοιπη άχνη και το ψήνουμε ακόμη 10'.

 Μικρά μυστικά 
Αν η ζύμη μας δεν ενώνεται προσθέτουμε λίγο γάλα, ενώ αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Για τα μήλα αν έχουμε το ειδικό εργαλείο που καθαρίζει τα κουκούτσια τους βοηθάει πολύ, αν δεν το έχουμε και δεν μπορούμε να κόψουμε ροδέλες μπορούμε να τα κάνουμε και μισοφέγγαρα.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία