Βέλγικες σοκολατένιες βάφλες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 19:36
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6612
Selenia

Ο συνδιασμός βάφλας και σοκολάτας δίνει μια μοναδική γεύση σε αυτό το γλύκισμα

ChocolateWaffle
8 βάφλες
15'
25'
 Υλικά 
85 γρ. βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
375 ml γάλα
1 βανίλια
1/2 τριμμένο γαρύφαλλο
285 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο
1/4 κ.γ. αλάτι
7 γρ. μαγιά ξηρή
3 αβγά

Αλάτι στη μύτη του κουταλιού για τη μαρέγκα
 Εκτέλεση 
Λιώνουμε 50 γρ. κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το γαρύφαλλο και την υπόλοιπη κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ που έχουμε βάλει τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Χωρίζουμε τα αβγά, ρίχνουμε τους κρόκους στο σοκολατένιο μείγμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και παχύρευστη. Στη συνέχεια το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Παράλληλα κάνουμε σφιχτή μαρέγκα με τα ασπράδια μαζί με το αλάτι. Ενσωματώνουμε ελαφρά τη μαρέγκα στην υπόλοιπη ζύμη.
Φτιάχνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας μας.
Ρίχνουμε όση ποσότητα ζύμης στη βαφλιέρα χρειάζεται για να έχουμε μια λεπτή στρώση ζύμης.

 Μικρά μυστικά 
Ψήνουμε τις βάφλες για 3'-4', είναι έτοιμες όταν βγαίνουν εύκολα από τη βαφλιέρα.