Μάφινς κανέλας γεμιστά με σοκολάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 01:50
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5586
Selenia

Νόστιμα και αρωματικά μάφιν με κανέλα και γέμιση από κομματια κουβερτούρας!!!

mafin_kanela
12 μάφιν
25'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
2 κούπες αλεύρι
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 αβγό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 της κούπας σπορέλαιο
250 γρ. γιαούρτι
1/3 της κούπας γάλα
12 κομματάκια κουβερτούρα
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε το αβγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και τη σόδα και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αβγού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για μάφιν ή 12 φορμάκια. Γεμίζουμε κάθε θήκη μάφιν μέχρι τη μέση. Βάζουμε ένα κομμάτι σοκολάτα σε κάθε θήκη και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη από πάνω τους. Ψήνουμε για 25’ στη μέση του φούρνου.

 Μικρά μυστικά 
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμα όταν φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Μπορούμε αντί για ένα κομμάτι κουβερτούρα, να βάλουμε πιο πολλά μικρότερα. Τα μάφιν είναι έτοιμα όταν βουτάμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή. Όταν ψηθούν, περιμένουμε 5’ και μετά τα βγάζουμε από τις θήκες τους. Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Επίσης, μπορούμε να παραλείψουμε την κανέλα και να βάλουμε ξύσμα πορτοκάλι.