Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για μάφιν με 12 θήκες ή 12 φορμάκια. Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε απαλά το γιαούρτι, τα αβγά και τη βανίλια. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να ενωθούν. Μοιράζουμε τα 2/3 του μείγματος στις θήκες για τα μάφιν. Προσθέτουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα στο κέντρο του καθενός και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 16’-18’ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσει για 5’ πριν τα βγάλουμε από τις θήκες τους.