Μάφιν πορτοκαλιού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 18:38
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6383
Selenia

Γευστικά μάφιν, αρωματισμένα με πορτοκάλι και βανίλια!!

muffin-portokali
12 μάφιν
15'-20'
220 βαθμούς C
 Υλικά 
4 κ.σ. βούτυρο
1 & 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπ ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό ελαφρά χτυπημένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
1 κούπα γάλα
Ξύσμα και χυμό από μισό πορτοκάλι (ακέρωτο)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Λιώνουμε το
βούτυρο και στη συνέχεια το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα μέσα. Ανακατεύουμε απαλά και μόλις ενωθούν τα υλικά μας είναι έτοιμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για μάφιν ή 12 φορμάκια και μοιράζουμε τη ζύμη μας. Με ένα κουτάλι τα ισιώνουμε λίγο από πάνω και τα ψήνουμε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από τις θήκες και τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

 Μικρά μυστικά 
Για να φτιάξουμε τη ζύμη των μάφιν δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μίξερ γιατί αν παραζυμωθεί δε θα είναι αφράτα. Μπορούμε αντί για ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού να χρησιμοποιήσουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού (από ένα λεμόνι). Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση της κάθε θήκης. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.