Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Σουφλέ πορτοκάλι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Ένα νόστιμο και αφράτο σουφλέ αρωματισμένο με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού!!

soufle-portokali
8 μερίδες
12'-15'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
8 κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη & 1 κ.γ. ακόμη για τη μαρέγκα
1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 & 1/2 της κούπας γάλα
4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια
6 κρόκοι και 8 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1'. Κατόπιν αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να έχουμε μία λεία κρέμα. Το ξαναβάζουμε στο μάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1'-2' ανακατεύοντας συνεχώς. Το ξαναβγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν μέσα στο μείγμα μας, ανακατεύοντας δυνατά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μάζι με το 1 κ.γ. ζάχαρη . Παίρνουμε 1 κ.σ. από τη μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε απαλά και την υπόλοιπη μαρέγκα. Μοιράζουμε το μείγμα μας στα φορμάκια, να είναι ακριβώς στο χείλος τους. Τα βάζουμε πάνω σε ένα ταψί και ψήνουμε για 12'-15' ή μέχρι τα σουφλέ να χρυσίσουν και να φουσκώσουν, αλλά να είναι λίγο υγρά ακόμη στο κέντρο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Για να φουσκώσουν ίσια περνάμε ένα μαχαίρι γύρω-γύρω στην άκρη από κάθε φορμάκι. Το σουφλέ πρέπει να καταναλωθεί αμέσως.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία