Τούρτα Ροδάκινο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 10
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 17:43
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 12312
Selenia

Τούρτα με άσπρο παντεσπάνι και κομπόστα ροδάκινο. Γίνεται εύκολα και είναι πολύ δροσερή!!

toyrta-rodakino
1 τούρτα
30'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Παντεσπάνι
1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 Αβγά
1 φλ.τσ. Ζάχαρη
1 βανίλια

Γέμιση
750 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κουτί έτοιμη κομπόστα ροδάκινο 500 γρ.
 Εκτέλεση 
Παντεσπάνι
Χτυπάμε τους αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε ταψί 30-35 εκ. με βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30'(ή ανάλογα με το φούρνο μας). Αφού κρυώσει το κόβουμε σε τρία κομμάτια και βρέχουμε το καθένα με ένα πινέλο με το σιρόπι της κομπόστας.
Γέμιση/συναρμολόγηση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια. Τη χωρίζουμε σε τρία μέρη. Απλώνουμε το ένα μέρος της σαντιγύς πάνω στο ένα παντεσπάνι, κόβουμε τα ροδάκινα στα τέσσερα και τα απλώνουμε πάνω από τη σαντιγύ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και τέλος βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι και διακοσμούμε την τούρτα με το τελευταίο μέρος της σαντιγύς σύμφωνα με την αρεσκεία μας.

 Μικρά μυστικά