Υπέροχα Αφράτα Μάφιν

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 15
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 14:33
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11055
Selenia

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτά τα αφράτα και πολύ γευστικά μάφιν. Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα και θα σας ενθουσιάσουν!!

Yperoha-afrata-mafin
24 μάφιν
17'-20'
190-200 βαθμούς C
 Υλικά 
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
400 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 ml σπορέλαιο
500 ml γάλα
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες για μάφιν ή 24 ατομικές φορμίτσες που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς C για 17’-20’. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για 4’-5’ και κατόπιν τα βγάζουμε από τις θήκες.

 Μικρά μυστικά 
Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ τα υλικά μας, απλά να ενωθούν. Αν το μείγμα βγει πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο γάλα. Πρέπει οπωσδήποτε να αλευρώσουμε τις φόρμες για να μπορούν να βγουν εύκολα τα μάφιν. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να είναι αφράτα, είναι έτοιμα όταν τα ακουμπάμε από πάνω και επανέρχονται. Αν θέλουμε όταν ψηθούν τα αλείφουμε από πάνω με λίγο βούτυρο και μετά με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Σχετικές συνταγές