Κέικ πορτοκάλι με κακάο (Μαρμπέ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 16
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 12:36
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 29540
Selenia

Ένα πολύ αφράτο και γευστικό κέικ μαρμπέ!!

cakemarbe
12 μερίδες, 1 φόρμα κέικ
50'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
350 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. βούτυρο αγελάδος
6 ασπράδια αβγών
6 κρόκοι αβγών
2 κ.γ. μπέικιν
2-3 κ.σ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
βανίλια
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν. Ρίχνουμε το βούτυρο σιγά σιγά ελαφρά λιωμένο. Κοσκινίζουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύμουμε απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα.
Χωρίζουμε το μέιγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και στο άλλο το κακάο.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα σε στρώσεις.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50' περίπου.

 Μικρά μυστικά 
Στο μείγμα που προσθέτουμε το κακάο αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε 1-2 κ.σ. γάλα. Όταν έχουμε ρίξει όλο το μείγμα στη φόρμα αν θέλουμε βουτάμε μέσα κατά διαστήματα ένα πηρούνι, για να ανακατευτούν τα δύο μείγματα και να σχηματίσουν σχέδια. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ βουτάμε μέσα ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι εντάξει. Διατηρείται σε κλειστό μπολ για περίπου μία εβδομάδα.

Σχετικές συνταγές