Παγωτό με άρωμα μαστίχας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Παγωτά/Κρέμες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 16:51
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6503
Selenia

Ένα δροσερό και ιδιαίτερα γευστικό παγωτό, αρωματισμένο με λικέρ μαστίχας!!

pagoto-mastixa
8-10 μερίδες
 Υλικά 
1 & 1/4 φλ.τσ. γάλα
5 κρόκοι αυγών
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
1 & 1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1/4 φλ.τσ. λικέρ μαστίχας
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Κατόπιν παίρνουμε 4-5 κ.σ. από το ζεστό γάλα, τις ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε στο μάτι σε σιγανή φωτιά, προσέχοντας να μη βράσει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για 5'-6' ή μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και τα χτυπάμε ελαφρά, να ενωθούν καλά.

- Με παγωτομηχανή: Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες, τουλάχιστον, στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της (ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή από το στόμιο, ενώ είναι σε λειτουργία ο αναδευτήρας). Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.

- Χωρίς παγωτομηχανή: Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 45'-1 ώρα, κατόπιν το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ μερικά λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές, για να γίνει αφράτο το παγωτό και να μην κάνει κρυστάλλους.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λικέρ μαστίχας με οποιοδήποτε άλλο λικέρ και να προσθέσουμε και ότι υλικό θέλουμε ξηρούς καρπούς, σπασμένα μπισκότα, κομμάτια φρούτων κλπ. Πριν σερβιριστεί, χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο για 8-10 ώρες για να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε θα πρέπει πρώτα να το αφήσουμε να μαλακώσει για 10'-15' στη συντήρηση.