Παγωτό Κανέλα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Παγωτά/Κρέμες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 23:43
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 3934
Selenia

Μία συνταγή για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, με ξεχωριστή γεύση και άρωμα κανέλας!!

nophoto
6 μερίδες
 Υλικά 
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα στη μέση
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν. Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με την κανέλα. Το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και κατευθείαν το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πετάμε την κανέλα και ρίχνουμε λίγο από το γάλα στο μείγμα με το αυγά. Το ανακατεύουμε να ενωθεί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15' περίπου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά, το σουρώνουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κάνει πέτσα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Κατόπιν το χτυπάμε για να διαλυθούν οι κρύσταλλοι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μία ακόμη ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε πάλι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

 Μικρά μυστικά 
Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για 30' στο ψυγείο, να μαλακώσει.