Παγωτό Σοκολάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Παγωτά/Κρέμες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 16:35
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7162
Selenia

Σοκολατένιο παγωτό, εύκολο και ελαφρύ μόνο με 1 αβγό!

pagotosokolata-1
1 lt
 Υλικά 
250 ml γάλα πλήρες
150 γρ. ζάχαρη
1 μέτριο αβγό
60-80 γρ. κακάο
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
 Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και παράλληλα χτυπάμε το αβγό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Ρίχνουμε 5-6 κ.σ. από το ζεστό γάλα στο μείγμα με το αβγό και ανακατεύουμε και στη συνέχεια το αδειάζουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το κακάο σιγά σιγά (για να ενωθεί καλύτερα μπορούμε να το ρίξουμε με σουρωτήρι ή κόσκινο).Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη βράσει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια καιτα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι(κατά προτίμηση μεταλλικό)στην κατάψυξη.

 Μικρά μυστικά 
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε 30'κατάψυξη, το βγάζουμε το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει, το ξαναβάζουμε για άλλα 30' κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές. Πρέπει να μείνει 10'-15' σε θερμοκρασία δωματίου για να σερβίρεται.