Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Γαλακτομπούρεκο (Ζαχαροπλαστείου)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 24
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Μια συνταγή ζαχαροπλαστείου για τέλειο γαλακτομπούρεκο. Φτιάξτε το!! Θα σας ενθουσιάσει!!!

galaktompoureko
1 ταψί
45'-50'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
500 γρ. φύλλο κρούστας Βυρυττού
1 κιλό γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 μέτρια αβγά
2 κρόκοι
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1-2 βανίλιες
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
Ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
120 γρ. βούτυρο λιωμένο (για το άλειμμα των φύλλων)

Σιρόπι:
340 γρ. ζάχαρη
240 γρ. νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλα
 Εκτέλεση 
Κρέμα: Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, να βράσουν. Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Παίρνουμε 3-4 κ.σ. από το μείγμα με το γάλα και τις ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας δυνατά. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακτεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και τη βανίλια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί στο μέγεθος των φύλλων. Βάζουμε τα μισά φύλλα ένα ένα στο ταψί βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 45'-50' μέχρι να ροδίσει.
Σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 4'-5' από το σημείο βρασμού.

Σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι. Πρέπει και τα δύο να είναι ζεστά, όχι καυτά.
Αφού κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια.

 Μικρά μυστικά 
Τα φύλλα που θα μπουν πάνω, αφού τα βουτυρώσουμε, τα χαράζουμε όλα μαζί κατά μήκος αφήνοντας 2-3 εκ. από τις άκρες, τα παίρνουμε μετά όλα μαζί και τα βάζουμε από πάνω από την κρέμα. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Σχόλια   

 
+1 #4 Soragia 20-05-2016 21:24
:P :P
 
 
+1 #3 Selenia 06-03-2016 16:06
Παραθέτοντας ntina:
θα μπορούσα να ρωτήσω για τι μέγεθος ταψί είναι η συγκεκριμένη δοσολογία ;;;

Καλησπέρα ntina,

Το ταψί είναι στο μέγεθος των φύλλων, περίπου 30x40 εκατοστά. Καλή επιτυχία, αν το φτιάξεις!
 
 
-2 #2 ntina 06-03-2016 00:47
θα μπορούσα να ρωτήσω για τι μέγεθος ταψί είναι η συγκεκριμένη δοσολογία ;;;
 
 
0 #1 natalia 17-05-2014 19:54
Πολύ γευστικό το γαλακτομπούρεκο και η κρέμα του πολύ αφράτη! :-)
 

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία