Ραβανί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 25
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σιροπιαστά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 20:11
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 26036
Selenia

Ένα γευστικό ραβανί με ζουμερό σιρόπι!

ravani
1 ταψί 28-30 cm
50'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 1/3 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 φλ.τσ.φαρίνα
1 1/3 φλ.τσ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. γάλα
5 αβγά
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
Λίγη μαστίχα σκόνη

Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη(ποτήρια νερού καφενείου)
2 1/2 ποτήρια νερό
5 κ.σ. βούτυρο
Χυμός ενός λεμονιού ή μισού πορτοκαλιού
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 10' στο μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι ενσωματώνοντάς τα απαλά στο υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28-30 cm και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50'.
Σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά του σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 5' ακόμη.
Όταν το γλυκό κρυώσει το περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά με το καυτό σιρόπι.
Αφού απορροφήσει το σιρόπι το κόβουμε σε μερίδες.

 Μικρά μυστικά 
Για να κάνουμε σκόνη τη μαστίχα αν έχουμε γουδί τη βάζουμε μέσα μαζί με λίγη ζάχαρη και τη χτυπάμε, αν δεν έχουμε τη βάζουμε σε ένα σακουλάκι και την χτυπάμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι μπορούμε να το τρυπήσουμε γύρω γύρω στις άκρες του με μία οδοντογλυφίδα.