Τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σοκολατάκια/Γλυκά σοκολάτας
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 19:58
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11237
Selenia

Γευστικά τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα και αμυγδαλόψιχα, που γίνονται εύκολα και γρήγορα!!!

troufakia-mpiskota
60 τρουφάκια
 Υλικά 
250 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. κουβερτούρα
600 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (τριμμένα σε σκόνη)
180 γρ. κονιάκ
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (τριμμένα)
400 γρ. κακάο σκόνη
 Εκτέλεση 
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί*. Κατόπιν τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα μπισκότα και το κονιάκ και ανακατεύουμε ξανά. Όταν το μείγμα ενωθεί καλά και γίνει μια εύπλαστη ζύμη, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 45'-1 ώρα. Στη συνέχεια το πλάθουμε σε μπαλίτσες. Βάζουμε σε ένα μπολάκι το κακάο και κυλάμε μέσα τις μπαλίτσες μέχρι να πάει παντού το κακάο.

 Μικρά μυστικά 
*Για να κάνουμε μπεν μαρί: τοποθετούμε το μπολ με την κουβερτούρα και το βούτυρο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν εντελώς και να είναι λεία. Αν θέλουμε τα βάζουμε ένα ένα σε χάρτινες θηκούλες. Διατηρούνται σκεπασμένα στο ψυγείο.