Χοιρινό Ρολό με Τυρί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 15:31
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11681
Selenia

Χοιρινό ρολό με γευστική γέμιση από τυρί, μπέικον και πιπεριά. Ένα νόστιμο πιάτο για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας!!!

Xoirino-rolo
6-8 μερίδες
2 ώρες περίπου
180-190 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο χτυπημένο για ρολό
200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
3-4 φέτες μπέικον
1 πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
3-4 κ.σ. μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
 Εκτέλεση 
Αλείφουμε το κρέας με μουστάρδα και του ρίχνουμε ρίγανη, πάπρικα και αλατοπίπερο. Απλώνουμε από πάνω το μπέικον, τις λωρίδες της πιπεριάς και το τυρί. Το τυλίγουμε προσεχτικά και το δένουμε γύρω-γύρω σφιχτά με σπάγκο. Το αλείφουμε από πάνω με λίγο λάδι και μουστάρδα.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψί μας, ρίχνουμε 1-2 φλ.τσ. νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για περίπου 2 ώρες. Κατά διαστήματα του ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τα υγρά που έχει βγάλει. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε ξεσκέπαστο στο φούρνο για λίγη ώρα ακόμη, μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε το σπάγκο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 σκελίδες σκόρδου, σε κομματάκια. Συνοδεύεται με πατάτες ή ρύζι. Εναλλακτικά μπορούμε να το κάνουμε στη γάστρα αντί να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο.