Καθαρίζουμε το σπανάκι, αφού πρώτα το πλύνουμε καλά (αλλάζουμε το νερό 3 φορές) και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Κατόπιν ρίχνουμε το σπανάκι, το άνηθο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και το αλατοπίπερο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω διάσπαρτα το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 20’. Όταν το ρύζι μαλακώσει και πιει τα υγρά του είναι έτοιμο.