Μπουγάτσα νηστίσιμη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 11
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 22:45
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 13283
Selenia

Μια γευστική μπουγάτσα που τρώγεται ευχάριστα κι ας είναι νηστίσιμη!

boygatsa nistisimi1
40'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
5 κούπες νερό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
60 γρ. βιτάμ για την κρέμα
60 γρ. βιτάμ για το φύλλο
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Κανέλλα
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Όταν λιώσει το βιτάμ ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πήξει η κρέμα ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αλλείφουμε με βιτάμ ένα βαθύ ταψί (ίσο με το μέγεθος της σφολιάτας) και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Βάζουμε από πάνω του μικρά κομματάκια βιτάμ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40' ή μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο.

 Μικρά μυστικά 
Το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. Το αφήνουμε πρώτα να κρυώσει λίγο για να πήξει λίγο η κρέμα και να μην τρέχει.