Νηστίσιμα τσουρεκάκια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Αρωματικά τσουρεκάκια, τόσο νόστιμα και αφράτα που κανείς δε θα καταλάβει ότι είναι νηστίσιμα!!

tsourekakia-nistisima
6-8 τσουρεκάκια (ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος)
30’-35’
160 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό
1/2 κ.γ. αλάτι
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα νερό χλιαρό
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 & 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα μαργαρίνη λιωμένη (χλιαρή)
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μαχλέπι τριμμένο
1/2 κ.σ. μαστίχα τριμμένη
 Εκτέλεση 
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το χυμό και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε απαλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τη μαργαρίνη. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία απαλή ζύμη. Η μαργαρίνη δε θα πρέπει να απορροφηθεί εντελώς, για να είναι αφράτα τα τσουρεκάκια μας (όσο φουσκώνει θα το απορροφά η ζύμη μας). Την αφήνουμε 1-2 ώρες σε σκεπασμένο μπολ μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε όσα τσουρεκάκια θέλουμε να φτιάξουμε και τα πλάθουμε. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 20’-30’, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 30’-35’ ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αλείφουμε από πάνω με λίγη μαργαρίνη.

 Μικρά μυστικά 
Η ζύμη δεν πρέπει να παραζυμωθεί για να γίνουν αφράτα τα τσουρεκάκια μας. Για να δούμε αν είναι ψημένα όταν ροδίσουν, βουτάμε στο πιο παχύ σημείο τους ένα μαχαίρι, αν βγει στεγνό είναι έτοιμα. Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί θα βγουν στεγνά. Όταν κρυώσουν μπορούν να φυλαχτούν στην κατάψυξη τυλιγμένα σε μεμβράνη ή πλαστικά σακουλάκια.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία