Νηστίσιμο κέικ καρότου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 22
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 16:43
Γράφτηκε από τον/την Άννη
Εμφανίσεις: 25085
Άννη

Ένα "κίτρινο" νηστίσιμο κέικ!

nistsitmo-keik-karoto
1 ταψί 28 εκ.
50'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κούπα τριμμένο καρότο
1 κούπα τριμμένο μήλο
1 κούπα σπορέλαιο
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα (κοφτό)
Λίγο γαρύφαλλο (στη μύτη του κουταλιού)
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
500 γρ. φαρίνα
1 κ.σ. μπέικιν
1/2 κούπα αμύγδαλο τριμμένο (καβουρδισμένο)
 Εκτέλεση 
Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Σ' ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια το καρότο, το μήλο και το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και τις σταφίδες, αφού τις βρέξουμε και τις πασπαλίσουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Αλείφουμε ελαφρά με σπορέλαιο ή μαργαρίνη ένα ταψί 28 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε και τη λαδόκολλα ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 50' στους 180 βαθμούς C.
Όταν ψηθεί το ξεφορμάρουμε αμέσως για να μην κολλήσει στο ταψί.

 Μικρά μυστικά 
Το αμύγδαλο είναι προαιρετικό. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή άχνη ζάχαρη. Την άχνη ζάχαρη είναι προτιμότερο να την πασπαλίσουμε όταν σερβίρουμε, γιατί το κέικ είναι υγρό και θα την τραβήξει.

Σχετικές συνταγές