Κουλούρια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 17:30
Γράφτηκε από τον/την Άννη
Εμφανίσεις: 10561
Άννη

Νόστιμα, τραγανά... κίτρινα κουλουράκια!

nophoto
30'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
250 γρ. μαργαρίνη
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
2 & 1/2 κ.γ. μπέικιν
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 & 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
 Εκτέλεση 
Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι και τον ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε χωρίς μίξερ ζυμώνοντας καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε 30' περίπου στους 180 βαθμούς C.

 Μικρά μυστικά 
Το ταψί δεν χρειάζεται άλειμμα, ούτε λαδόκολλα γιατί θα καούν.