Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Το προσθέτουμε στο μείγμα μας και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, όσο σηκώσει, και ζυμώνουμε απαλά. Όταν η ζύμη δέσει αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή ελαφρά λαδωμένο. Τα βρέχουμε από πάνω με ένα πινέλο που το βουτάμε στο νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 20' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κουλούρια και να ψηθούν. Όταν βγουν από το φούρνο τα βάζουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 20' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κουλούρια και να ψηθούν. Όταν βγουν από το φούρνο τα βάζουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.