Νηστίσιμη Κολοκυθόπιτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 10
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Με λάδι
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 23:26
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 15265
Selenia

Μια πίτα με κολοκύθια και πατάτες, μια διαφορετική πρόταση για τις ημέρες που νηστεύουμε!

kolokythopita-nistisimi
1 ταψί φούρνου
1 ώρα περίπου
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό κολοκύθια
2 πατάτες, τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
1 κρεμμύδι, τριμμένο
3-4 κ.σ. σιμιγδάλι
1/2 φλ.τσ. λάδι και 1/2 φλ.τσ. ακόμη για τα φύλλα
9 φύλλα κρούστας ή σπιτικά
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30' να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει 1/2 φλ.τσ. λάδι και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 4'-5'. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο. Στύβουμε τα κολοκύθια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μεταξύ τους καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο του τρία φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Χωρίζουμε τη γέμιση σε τρία μέρη και βάζουμε το πρώτο πάνω στα φύλλα. Σκεπάζουμε με ένα φύλλο και προσθέτουμε το δεύτερο μέρος της γέμισης. Ξαναβάζουμε ένα φύλλο και ρίχνουμε από πάνω το τρίτο μέρος της γέμισης. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα κι αυτά. Χαράζουμε την πίτα την λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί και από την κάτω μεριά η πίτα.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο. Αντί για σιμιγδάλι μπορούμε να βάλουμε 3-4 κ.σ. ρύζι.