Πατατοκεφτέδες Φούρνου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 23:30
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 16660
Selenia

Νόστιμοι πατατοκεφτέδες με τυριά και ζαμπόν που ψήνονται στο φούρνο μέσα σε ατομικά φορμάκια!!

nophoto
12 φορμάκια
25'-30'
180-190 βαθμούς C
 Υλικά 
2 κιλα πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 & 1/2 κούπα ελαιόλαδο
500 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν, σε κομματάκια
1 & 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
6 κ.σ. γαλέτα
6 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο
4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τις λιώνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι, το γάλα, το ζαμπόν, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με το πεκορίνο. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια ή 1 θήκη για μάφιν και πασπαλίζουμε το καθένα με το μισό μείγμα με τη γαλέτα. Μοιράζουμε το μείγμα της πατάτας στα φορμάκια και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γαλέτα. Μοιράζουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για 25'-30' ή μέχρι να ψηθούν

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρονται ζεστά. Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα και μπέικον. Αν θέλουμε για να γίνει πιο ελαφρύ αντικαθιστούμε την κρέμα γάλακτος με γάλα.

Σχετικές συνταγές