Τάρτα με Πατάτες και Αυγά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 13
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 14:37
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10829
Selenia

Μία γευστική τάρτα με πατάτες, αυγά και τυριά! Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη!!

tarta-patates-ayga
4 άτομα
30'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. πατάτες
2-3 αυγά
100 γρ. γάλα
6-7 φέτες ζαμπόν, σε κομματάκια
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
80 γρ. κασέρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε σε κυβάκια. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βάζουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μία ταρτιέρα βουτυρωμένη ή σε ένα πυρέξ. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τη βάζουμε για 15'-20' στη συντήρηση.
Βγάζουμε τη σφολιάτα από τη συντήρηση και την καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βάζουμε από πάνω λίγα ρεβίθια ή φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15'-20'. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τις πατάτες, το κρεμμυδάκι και το ζαμπόν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το τυρί και το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω στην τάρτα.
Ψήνουμε πάλι στους 200 βαθμούς C για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του αυγού 1-2 κ.σ. μουστάρδα. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια πιπεριάς. Πριν το κόψει το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεί.