Μπαστουνάκια σφολιάτας με τυρί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 00:31
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9241
Selenia

Νόστιμα, εύκολα και γρήγορα σφολιατίνια. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι, μικρά και μεγάλα παιδιά!

P7070332
10'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο σφολιάτα
1 αβγό χτυπημένο
500 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα (π.χ. κασέρι, γκούντα, κεφαλοτύρι ή ανάμεικτα)
Σουσάμι
 Εκτέλεση 
Ξεδιπλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και διπλώνουμε τη φαρδιά μεριά του στη μέση. Το πιέζουμε για να κολλήσει και το αλείφουμε ξανά με το αβγό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες. Στρίβουμε κάθε λωρίδα και την τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 10' ή μέχρι να ροδίσουν τα μπαστουνάκια.

 Μικρά μυστικά 
Αν η σφολιάτα είναι κατεψυγμένη, την αφήνουμε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (συνήθως 2 ώρες). Αν θέλουμε πριν τα στρίψουμε κόβουμε το φύλλο ξανά στη μέση για να φτιάξουμε μικρότερα μπαστουνάκια. Διατηρούνται καλύτερα χωρίς να μαλακώσουν σε χάρτινα σακουλάκια.