Φακές

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Όσπρια
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 09:34
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4107
Selenia

Οι κλασσικές φακές, για όσους τώρα ξεκινάνε να μαγειρεύουν

fakes1
6 άτομα
30'-45'
 Υλικά 
1/2 κιλό φακές
3/4 από ένα κουτί σάλτσα ντομάτας ή 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό (όχι πολύ - ίσα να τις σκεπάζει) να πάρουν μία βράση. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, νερό αρκετό και τη σάλτσα ντομάτας (αν βάλουμε ντομάτες τις λιώνουμε στο μπλεντερ) και τις βάζουμε να βράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Όταν οι φακές μαλακώσουν σε περίπου 30'-45' είναι έτοιμες.

 Μικρά μυστικά 
Η ποσότητα του λαδιού, του νερού και της σάλτσας εξαρτάται από τα γούστα μας.