Τέλεια Τυροπιτάκια Κουρού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πίτες
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 16:53
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 20788
Selenia

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού!! Γίνονται εύκολα, γρήγορα και είναι απλά τέλεια!!

tyropitakia-kourou
50 τυροπιτάκια
30'-40'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Ζύμη:
3 κούπες αλεύρι
40 γρ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
500 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. αλάτι

Γέμιση:
300 γρ. φέτα, τριμμένη
100 γρ. γραβίερα, τριμμένη
3 αυγά
1/2 κούπα γάλα
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία και απαλή ζύμη.
Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα 2 από τα αυγά. Προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε κύκλους με κουπ πατ ή με ένα φλυτζάνι. Γεμίζουμε κάθε κύκλο με 1 κ.σ. γέμιση, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και κατόπιν κλείνουμε σε μισοφέγγαρα (αν θέλουμε για να μην ανοίξει η ζύμη την πατάμε με ένα πηρούνι στις άκρες).
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή βουτυρωμένο και τα αλείφουμε από πάνω με το τρίτο αυγό (ελαφρά χτυπημένο). Ψήνουμε για 30'-40' στους 180 βαθμούς C.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με 2 κούπες ελαιόλαδο. Στη ζύμη αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε δύοσμο ή μοσχοκάρυδο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω τα τυροπιτάκια με σουσάμι. Επίσης μπορούμε να μην τα αλείψουμε με αυγό και να βάλουμε γάλα.