Πικάντικο Κοτόπουλο Masala

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 10:22
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 3766
Selenia

Μια εύκολη συνταγή για γευστικό και πικάντικο κοτόπουλο Masala!!

nophoto
6 μερίδες
15'-20'
 Υλικά 
12 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
75 ml χυμός λεμονιού
1 κ.γ. ​​τζίντζερ, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ. κόκκινη πιπεριά, αποξηραμένη & τριμμένη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ηλιέλαιο
 Εκτέλεση 
Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μέλι. Βάζουμε το κοτόπουλο στο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε να καλυφτεί καλά. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 45'.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κόλιανδρο και την πράσινη πιπεριά στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα. Απλώνουμε από πάνω το ηλιέλαιο με ένα πινέλο.
Τα βάζουμε στο γκριλ για 15'-20', μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Όσο ψήνονται τα μπουτάκια περιστασιακά τα γυρίζουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους με ένα κουτάλι. Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα.