Κοτόπουλο Μαριναρισμένο σε Κρασί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Πουλερικά
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 22:45
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5694
Selenia

Μια νόστιμη και εξαιρετικά γευστική συνταγή με φιλέτα κοτόπουλου στην κατσαρόλα που έχουν μαριναριστεί με κόκκινο κρασί!!

nophoto
6 μερίδες
45'-50'
 Υλικά 
3 στήθη κoτόπουλου, φιλέτα
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου ή ζεστό νερό
1-2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Μαρινάδα:
2 κούπες κρασί κόκκινο
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι
10-15 κόκους πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και το βάζουμε στο ψυγείο για 50'-60'. Κατά διαστήματα ανακινούμε και γυρίζουμε το κοτόπουλο για να πάει παντού η μαρινάδα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το τινάζουμε λίγο να στραγγίξει. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρινάδα, το ζωμό και αλάτοπίπερο τα ανακατεύουμε και σβήνουμε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή ζεστό νερό για να καλύπτεται το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30'-40' ή μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και να μείνει με λίγη σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα και μανιτάρια την ώρα που βράζει το κοτόπουλο. Για να πήξει η σάλτσα μας αν είναι πολύ αραιή μπορούμε να διαλύσουμε 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και να το ρίξουμε μέσα. Ταιριάζει πολύ ωραία με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.