Πλένουμε το χταπόδι καλά και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό που να το σκεπάζει. Ρίχνουμε τη 1 κούπα ξύδι και το σιγοβράζουμε με σκεπασμενη κατσαρόλα για περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Αν βάλουμε κρεμμύδι το προσθέτουμε στο νερό που βράζει το χταπόδι αφού περάσει 1 ώρα. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το πλένουμε με κρύο νερό. Αφαιρούμε με προσοχή τις μαύρες μεμβράνες του (χωρίς να χαλάσουν οι βεντούζες) και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε το λάδι, το 1/3 κούπας ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζεστό χταπόδι.
Το αφήνουμε έτσι για 24 ώρες για να πάρει γεύση από τη σάλτσα, ενώ κατά διαστήματα το ανακινούμε για να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε το λάδι, το 1/3 κούπας ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζεστό χταπόδι.
Το αφήνουμε έτσι για 24 ώρες για να πάρει γεύση από τη σάλτσα, ενώ κατά διαστήματα το ανακινούμε για να πάει παντού.
Διαβάστε Περισσότερα...