Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Ριζότο με ντομάτα και βασιλικό

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Ένα κρεμώδες ριζότο με ντομάτα, βασιλικό και τυριά! Μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε!!

risoto-me-ntomata
4 μερίδες
35'-45'
 Υλικά 
8 ντομάτες (περίπου 2 κούπες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια)
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
4 - 6 κούπες ζωμό κοτόπουλο (ή μισό ζωμό και μισό νερό)
3 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 & 1/2 κούπα ρύζι για ριζότο (Αrborio)
1/2 κούπα λευκό κρασί
1/2 της κούπας μοτσαρέλα τριμμένη
1/4 της κούπας πεκορίνο τριμμένο
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό σε χαμηλή θερμοκρασία. Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10’. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε 1/2 κούπα από το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο ζωμός. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό (ρίχνοντας 1/2 κούπα κάθε φορά) ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε για 20’ έως 25’ μέχρι το ριζότο γίνει κρεμώδες και το ρύζι να κρατάει λίγο. Πέντε λεπτά περίπου, προτού να είναι έτοιμο το ριζότο, προσθέτουμε 1 & 1/2 κούπα από τις ντομάτες. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο (1 κ.σ.) το πεκορίνο και τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε ζωηρά για περίπου 30”, μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι. Το σερβίρουμε με μία κουτάλα σε πιάτα σούπας και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες και λίγο φρέσκο βασιλικό.

 Μικρά μυστικά 
Αν μας τελειώσει ο ζωμός και χρειαστεί και άλλος χρησιμοποιούμε λίγο βραστό νερό. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Μπορούμε από πάνω να βάλουμε λίγο τριμμένο πεκορίνο.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία