Σκορδαλιά με Πατάτες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 7
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σάλτσες/Σως
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 15:15
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8638
Selenia

Η παραδοσιακή σκορδαλιά με πατάτες, για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!!

nophoto
5-6 μερίδες
 Υλικά 
1/2 κιλό πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ.τσ. λάδι
1/2 λεμόνι χυμος
Λίγο νερό χλιαρό (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν (25'-35'). Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι, στο μπέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά και να είναι ομοιογενές το μείγμα μας.

 Μικρά μυστικά 
Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν τις βάλουμε στο μπλέντερ. Επίσης, μπορούμε να χτυπήσουμε τα υλικά μας στο γουδί, αν διαθέτουμε. Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό. Σερβίρεται μαζί με μπακαλιάρο.