Σούπα Γκασπάτσο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σούπες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 16:24
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4105
Selenia

Η κλασσική σούπα της ισπανικής κουζίνας με βασικό συστατικό την ντομάτα. Ένα πιάτο που καταναλώνεται συνήθως το καλοκαίρι, αφού παραδοσιακά σερβίρεται κρύα.

gaspatso
4-6 μερίδες
15'
 Υλικά 
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το αγγούρι και προσθέτουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε, προσθέτουμε τη σάλτσα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Την επόμενη μέρα σερβίρουμε το γκασπάτσο σε ατομικά μπολάκια και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε με τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά που τα έχουμε ψιλοκόψει.
 Εκτέλεση 
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το αγγούρι και προσθέτουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε, προσθέτουμε τη σάλτσα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Την επόμενη μέρα σερβίρουμε το γκασπάτσο σε ατομικά μπολάκια και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε με τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά που τα έχουμε ψιλοκόψει.

 Μικρά μυστικά 
Πρέπει να μείνει μία νύχτα στο ψυγείο για να παγώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις. Μπορούμε στο γαρνίρισμα να προσθέσουμε και αγγουράκι τουρσί. Επίσης μπορούμε να φρυγανίσουμε ψωμί και όταν το σερβίρουμε να το ρίξουμε σε κομματάκια από πάνω σαν κρουτόν.