Βελούδινη σούπα με πατάτες και μανιτάρια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σούπες
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 16:09
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10752
Selenia

Μια σούπα βελούδινη, πλούσια σε γεύση και υφή!!

veloudini soupa patata-manitaria
4-6
 Υλικά 
150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 κιλό πατάτες
1 καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
1 Πράσο
8 φλ.τσ. νερό ή ζωμό
1 κλωνάρι σέλινο
Μαιντανός ψιλοκομμένος
4-5 κ.σ. βούτυρο
2-3 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τις πατάτες το κρεμμύδι και το καρότο, τα κόβουμε και τα βάζουμε μαζί με το σέλινο και το πράσο σε μία κατσαρόλα με τα 8 φλ.τσ. νερό. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε για 50'.
Παράλληλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι για 5'-7' μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Όταν οι πατάτες και τα άλλα λαχανικά είναι έτοιμα κρατάμε το καρότο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια για να γαρνίρουμε στο τέλος τη σούπα. Στραγγίζουμε τα υπόλοιπα και τα λιώνουμε μαζί με τα μανιτάρια στο μούλτι ή σε μύλο. Ξαναρίχνουμε τα λιωμένα λαχανικά στο ζουμί που τα βράσαμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε και το αλεύρι. Όταν καβουρδιστεί λίγο το ρίχνουμε και αυτό στη σούπα μας μαζί με το μαινανό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτία για 5'-7' και κατόπιν σερβίρουμε γαρνίροντας με το καρότο.

 Μικρά μυστικά 
Συνοδεύεται με κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί. Αν θέλουμε ρίχνουμε 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος σε κάθε πιάτο αφού σερβίρουμε.