Μανιταρόσουπα Βελουτέ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Σούπες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 22:13
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9642
Selenia

Νόστιμη βελουτέ μανιταρόσουπα, εύκολη και πολύ γευστική!

nophoto
4 μερίδες
35'-40'
 Υλικά 
300 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος
1 κούπα κασέρι, τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
 Εκτέλεση 
Bάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για λίγο και κατόπιν προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 25'-30'. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Παίρνουμε τα λαχανικά με μία τρυπητή κουτάλα και 5-6 κ.σ. από το ζουμί της σούπας. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε.
Βάζουμε το λιωμένο μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και την ξαναβάζουμε στο μάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ενωθεί εντελώς με το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε τη σούπα και πασπαλίζουμε από πάνω με το μαϊντανό. Τη συνοδεύουμε με κρουτόν.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε και μερικά μανιτάρια, χωρίς να τα λιώσουμε, για το γαρνίρισμα.