Ζυμαρικά με Πέστο από Σπανάκι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 09:45
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 4144
Selenia

Ένα μεσογειακό πιάτο με ζυμαρικά σερβιρισμένα με πέστο από σπανάκι και βασιλικό!!

nophoto
4-6 άτομα
 Υλικά 
200 γρ. σπανάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1/2 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 κ.γ. χυμό λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (π.χ. πένες, φιογκάκι,κοχύλι)
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
1/3 της κούπας φέτα, τριμμένη
 Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να σοταριστει και να βγάλει τα υγρά του. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξουν εντελώς όλα τα υγρά. Το βάζουμε σε μούλτι ή μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα μακαρόνια, τη φέτα και την ντομάτα) και τα λιώνουμε καλά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό για να γίνει πιο λεία η σάλτσα.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά, προσθέτουμε από πάνω σάλτσα και κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα και τη φέτα.

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρονται ζεστά, αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω φρέσκα φύλλα βασιλικού.