Ψωμάκια για σάντουιτς

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Ζύμες/Ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 09:46
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 12042
Selenia

Μαλακά, αφράτα ψωμάκια για γευστικά σάντουιτς

P8300176
8 ψωμάκια
15'-20'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
4 1/2 κούπες αλεύρι
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.σ. μαγιά ξηρή
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
Σουσάμι
 Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και το νερό. Ζυμώνουμε για 10' μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Την αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες (να διπλασιαστεί σε όγκο).
Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και πλάθουμε σε ψωμάκια. Τα βρέχουμε, τα χαράζουμε σε 2-3 σημεία από πάνω με μαχαίρι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 15'-20', μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσόητα του αλευριού με αλεύρι σκληρό ή ολικής άλεσης.