Μικρές Συμβουλές: Μυρωδιές

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Συμβουλές
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 23:19
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6682

Οι Μικρές Συμβουλές μας για να αποτρέψουμε/απομακρύνουμε τις δυσάρεστες οσμές από χέρια και επιφάνειες, όταν μαγειρεύουμε.

  • Για να μη μυρίζει το ξύλο κοπής και το μαχαίρι μας όταν λιώνουμε σκόρδο, το τοποθετούμε μέσα σε μία πλαστική σακούλα τροφίμων και κατόπιν το λιώνουμε με το πίσω μέρος του μαχαιριού.
  • Όταν κόβουμε κρεμμύδι ή σκόρδο, τρίβουμε κατόπιν έντονα τα χέρια μας για 30 δευτερόλεπτα στον ανοξείδωτο νεροχύτη ή τον τρίφτη μας ή σε οποιοδήποτε άλλο υλικό από ανοξείδωτο ατσάλι π.χ. μαχαιροπήρουνα ή κουτάλια. Αυτό θα απομακρύνει τη μυρωδιά τους.
  • Αν τρίψουμε τα χέρια μας με φρέσκους κόκκους καφέ, θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές.
  • Αν τρίψουμε με λίγο φυτικό λάδι τα χέρια μας και το δέρμα μας, πριν ψιλοκόψουμε καυτερές πιπεριές,  δε θα επιτρέψει να απορροφήσουν το καυτερό έλαιο τους.