
- Για να δούμε αν ένα αβγό είναι φρέσκο το βουτάμε σε ένα μπολ με κρύο αλατισμένο νερό. Αν βυθιστεί τότε είναι φρέσκο, αν ανέβει στην επιφάνεια τότε είναι μπαγιάτικο.
- Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα ένα βρασμένο αβγό πριν το βράσουμε του κάνουμε μία μικρή τρύπα με μία καρφίτσα.
- Όταν βράζουμε αβγά, προσθέτουμε λίγο αλάτι για να εμποδίσουμε τα τσόφλια από το να ραγίσουν.
- Όταν φτιάχνουμε μία συνταγή που πρόκειται να ψηθεί στο φούρνο και περιέχει αβγά και βούτυρο, για καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου από το προηγούμενο βράδυ.
Διαβάστε Περισσότερα...