Μικρές Συμβουλές: Αβγά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Συμβουλές
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 23:50
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 6307

Οι Μικρές Συμβουλές μας σχετικά με τη χρήση των αβγών.

 
  • Για να δούμε αν ένα αβγό είναι φρέσκο το βουτάμε σε ένα μπολ με κρύο αλατισμένο νερό. Αν βυθιστεί τότε είναι φρέσκο, αν ανέβει στην επιφάνεια τότε είναι μπαγιάτικο.
  • Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα ένα βρασμένο αβγό πριν το βράσουμε του κάνουμε μία μικρή τρύπα με μία καρφίτσα.
  • Όταν βράζουμε αβγά, προσθέτουμε λίγο αλάτι για να εμποδίσουμε τα τσόφλια από το να ραγίσουν. 
  • Όταν φτιάχνουμε μία συνταγή που πρόκειται να ψηθεί στο φούρνο και περιέχει αβγά και βούτυρο, για καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου από το προηγούμενο βράδυ.