Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2-3 κ.σ. νερό. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 5'. Όσο είναι τα μήλα μέσα στο φούρνο, θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Όταν τα μήλα είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε λίγα λεπτά για να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη μεμβράνη και στραγγίζουμε, αν υπάρχει, νερό που περισσεύει. Προσθέτουμε το βούτυρο στα θρυμματισμένα μπισκότα και τα βάζουμε για 30” στο φούρνο μικροκυμμάτων, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατόπιν ανακατεύουμε για να πάει παντού το βούτυρο. Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, απλώνουμε πάνω τους τα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια τους με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε από πάνω 2 κ.σ. ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Κραμπλ με μήλα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Διάφορα
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 15:42
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 6653
Selenia
Ένα γευστικό επιδόρπιο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά. Για να μη μας βρίσκουν απροετοίμαστους οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής!
10'

• •
Υλικά |
3 κούπες μπισκότα σπασμένα (πτι μπερ, digestive κ.α.)
4-5 κ.σ. ζάχαρη
3 μήλα
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1-2 βανίλιες
4-5 κ.σ. ζάχαρη
3 μήλα
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να θρυμματίσουμε τα μπισκότα μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα γουδοχέρι, να τα βάλουμε σε μούλτι ή ακόμη και σε μία πλαστική σακούλα και να περάσουμε από πάνω έναν πλάστη. Μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό, σαντιγί ή κρέμα βανίλια.
Διαβάστε Περισσότερα...